Branden & läget

Flygplanen går lågt över våra huvuden och har gjort i några dagar. På västra sidan av ön rasar den värsta skogsbranden på Mallorca på 15 år. Orsaken sägs vara en man som eldade trädgårdsavfall... Vilken fullständig idiot. Hoppas de får kontroll över branden snarast. 
 
 
 

Annars går vår tid åt att fortsätta packa upp och få ordning på lägenheten. Och jag försöker känna lite semester. Försöker ta några timmar åt att läsa böcker och varva ner. Det behövs efter våren som var. Och sommaren hittills. Vi har gjort så mycket att jag inte riktigt hinner med. Senaste månaden känns som ett halvår. Nu ska vi ta det lugnt. Gå igenom. Trappa ner. Trappa upp. Planera. 
 
Snart kommer min kusin Sofie hit också! Det ska bli riktigt kul. Igår städade vi och gjorde i ordning rummet som hon ska få bo i under veckan hon är här. Hittills har vi kallar det Mögrummet (Mysteriet på Greveholm, någon?) eftersom vi bara kastat in allt där. Men nu blev det hyffsat fint. 
 
Idag ska vi fortsätta ta det ganska lugnt. Just nu sitter jag på ett café i närheten av där vi bor. Om en timme ska vi käka lite lunch. Och eventuellt ska vi börja leta lastpallar i eftermiddag. Vi ska bygga en asgrym lounge på terrassen. Åh. Kommer bli så grymt. 
 
Förra veckan var förresten galen. Fatta att det nästan krävdes en veckas heltidjobb för att lösa internet till lägenheten och ett telefonabonnemang. Man sliter till slut sitt hår när man tycker att man har alla papper med sig som finns i världen men så saknas ändå ett kvitto från banken på att man betalt en elräkning. För att skaffa telefonabonnemang...